open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatno
Dvije majke iz istog grada rodile osam beba u razmaku od samo 11 dana
Dvije majke iz istog grada u Sjedinjenim Američkim Državama rodile su "čudesne" četvorke u razmaku od samo 11 dana, nakon što su obje imale nekoliko neuspjelih trudnoća.
20.12.2021. u 15:01
get url
text

Majke po petero djece Kylie Szafranksi (30) i Virginia Johnson (39) su se u početku sprijateljile na internetu 2017. godine nakon što su shvatile da postoje izuzetno rijetke sličnosti između njihove dvije porodice.

Virginia i njeg suprug Victor (49) dobili su tri djevojčice i dječaka - Avu, Oliviju, Madelyn i Victora mlađeg, dok su Kylie i njen suprug Phil (41) dočekali tri dječaka i djevojčicu - Damona, Gideon, Theoa and Emery.

Kylie je također mama i sedmogodišnjeg Rivera, koji je blizak prijatelj sa Virginijinom najstarijom kćerkom Zoey (7).

Preslatke četvorke odrasle su rame uz rame i zajedno su proslavile neke svoje najbitnije događaje.

- Dok smo bile trudne nismo znale jedna za drugu. Rodila sam četvorke, a onda sam nakon nešto više od sedmicu na lokalnim vijestima vidjela da je jedna žena u mom kraju također rodila četvorke. Svi su bili izbezumljeni da su u Phoenixu rođena dva para četvorki u tako kratko vrijeme - kazala je Kylie.

Mame su se povezale putem Facebooka, a nakon što su se upoznale postale su i prijateljice, piše Mirror.

- Ovo nam je četvrta godina kako zajedno snimamo božićne fotografije. Zajedno obilježavamo mnogo praznika, ali smo ove godine propustili neke zbog pandemije. To je posebno iskustvo jer su nam djeca tako bliskog uzrasta, a četvorke su rijetkost, pa je zabavno podijeliti to sa drugom porodicom.

Prije nego što su začele četvorke obje majke su se suočile s problemima neplodnosti i imale nekoliko spontanih pobačaja - istakla je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.