Prije 48 sati desio neobičan teatarski trijumf. U bukvalno 24 sata, Emir Hadžihafizbegović osvojio je dvije velike teatarske nagrade, jednu u Hrvatskoj, a drugu u Srbiji, i to Grand Prix za najboljeg glumca na prestižnom teatarskom festivalu "Dani Gavelle" u Zagrebu, te nagradu za najboljeg glumca na festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru.

Ovo su dvije velike nacionalne nagrade koje dodjeljuju Hrvatska i Srbija, a dobio ih je za ulogu Mahmuta Zolja u predstavi "Sjećaš li se Doli Bel" Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića. Radi se o najznačajnijim festivalima u ove dvije susjedne zemlje na kojima je učestvovalo blizu dvadeset teatarskih predstava iz regiona.

Hadžihafizbegović već je osvajao nagradu za najboljeg glumca u Zaječaru 2010. godine za ulogu Zeke u predstavi "Žaba", a nagradu na velikom festivalu "Dani Gavelle" osvojio je prvi put. Ove nagrade iz Hrvatske i Srbije samo potvrđuju njegov status kao jednog od najpriznatijih i najnagrađivanijih glumaca, ne samo regiona, već i Evrope.