Avantura

Dvoje mladih Nijemaca na put oko svijeta krenulo biciklom

Objavljeno: 17.11.2019. u 13:49

Do sada su proputovali Češku, Slovačku, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, a na putovanju do Kube žele upoznati različite ljude i kulture

Nastavnik muzičke kulture u Berlinu Lucas Flewwing (25) i ekonomistica Kimbely Wirt (25)

FOTO: Anadolija

Dvoje mladih Nijemaca na put oko svijeta na biciklima krenuli su iz Njemačke. Nastavnik muzičke kulture u Berlinu Lucas Flewwing (25) i ekonomistica Kimbely Wirt (25) na ovaj put krenuli su prije otprilike pet mjeseci.

Do sada su proputovali Češku, Slovačku, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, a na putovanju do Kube žele upoznati različite ljude i kulture.

Nakon Turske, pojašnjava Flewwing, proputovat će Gruziju, Azerbejdžan, Iran, Nepal, Indiju, Bangladeš, Mijanmar, Tajland, Laos, Kambodžu i Vijentam odakle će avionom otputovati u Meksiko.

Njihova avantura završava na Kubi, a preći će put od 18.000 kilometara. Wirt ističe kako su do sada prošli kroz niz zemalja u kojima su se susretali s zanimljivim situacijama, a posebno ih je oduševilo gostoprimstvo u Turskoj.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije