open-navfaktor-logo
search
Pariz
Džaferović: Chiraca ćemo pamtiti kao prijatelja, dao je doprinos miru u BiH
Ime predsjednika Chiraca ostat će zapisano u historiji kao časno ime, jer je spadao među one svjetske lidere koji su jasno razlikovali dobro od zla- dio je teksta koji je član Predsjedništva BiH Džaferović upisao u knjigu žalosti
30.09.2019. u 17:30
get url
text

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je, zajedno sa više od 30 šefova država i vlada, u crkvi Saint-Sulpice odao posljednju počast bivšem predsjedniku Republike Francuske Jacquesu Chiracu, koji je preminuo 26. septembra u 86. godini.

{$galerijaFotografija}

-Jacquesa Chiraca pamtit ćemo u Bosni i Hercegovini kao velikog prijatelja naše zemlje, koji je dao snažan doprinos angažmanu međunarodne zajednice na zaustavljanju rata, a kasnije i na uspostavljanju mira, reintegraciji BiH i trasiranju njenog euroatlanskog puta.

Ime predsjednika Chiraca ostat će zapisano u historiji kao časno ime, jer je spadao među one svjetske lidere koji su jasno razlikovali dobro od zla- dio je teksta koji je član Predsjedništva BiH Džaferović upisao u knjigu žalosti.

Džaferović prisustvovao je i ručku kojeg je u Jelisejskoj palači za šefove država i vlada organizirao predsjednik Republike Francuske Emmanuel Macron.

U kraćem razgovoru sa predsjednikom Macronom, član Predsjedništva BiH Džaferović je zahvalio za gostoprimstvo, naglasivši da je komemoracija bila dostojanstvena i veličanstvena, kako i priliči velikom čovjeku kakav je bio predsjednik Chirac.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je, istaknuvši dobre odnose Bosne i Hercegovine i Republike Francuske, uputio poziv predsjedniku Macronu da posjeti našu zemlju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

VEZANI TEKSTPariz: O čemu su razgovarali Džaferović i Clinton?

Šefik Džaferović, pariz 30.09.2019.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.