open-navfaktor-logo
search
Prijem u Predsjedništvu BiH
Džaferović izrazio nadu da će se trenutna situacija u Libiji riješiti mirnim putem
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Države Libije u BiH Ahmeda Mohameda Ahmeda Benghalija.
18.07.2022. u 17:18
get url
text
Šefik Džaferović

Razgovarano je o odnosima Bosne i Hercegovine i Države Libije, za koje je ocijenjeno da su dobri i prijateljski.

Predsjedavajući Džaferović je izrazio nadu i uvjerenje da će se trenutna situacija u Libiji riješiti mirnim putem, te da će se u što skorijem roku osigurati poboljšanje političke i sigurnosne situacije.

Džaferović je kazao kako Bosna i Hercegovina priznaje legalne vlasti Libije i njene međunarodno priznate granice, te da je naša država pokazala privrženost odnosima sa Libijom kroz imenovanje ambasadora BiH u Tripoliju.

Razgovarano je o dugoj historiji saradnje dvije države, sa posebnim naglaskom na privrednu saradnju, kao i na mogućnosti njene snažnije obnove u predstojećem periodu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je poželio uspješan mandat novoimenovanom ambasadoru Države Libije Ahmedu Mohamedu Ahmedu Benghaliju, a sagovornici su izrazili uvjerenje da će se bilateralni odnosi BiH i Libije unaprijediti u predstojećem periodu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.