open-navfaktor-logo
search
O događanjima u susjedstvu
Džaferović: NATO i EU put Crne Gore bili su pod vođstvom Đukanovića, sada gledamo napade na Bošnjake
Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine komentirajući situaciju u Crnoj Gori nakon izbora, danas je u Sarajevu kazao da nije jednostavno gladati izlive mržnje, okolnosti koje podsjećaju na 90-te godine. Naglašava kako bi bilo dobro da Crna Gora nastavi svoj evropski i NATO put i put relaksacije međuetničkih odnosa.
01.09.2020. u 11:23
get url
text

- Vidite, 30 godina je prošlo od devedesetih i naravno da nam je svima teško kada vidimo neke izlive mržnje, slike koje nas podsjećaju na to vrijeme. Kada čujemo neke poruke koje nas podsjećaju na to vrijeme. Danas su druge okolnosti, živimo u drugom vremenu. Ja želim da Crna Gora nastavi svoj evropski put, NATO put. Put relaksacije međuetničkih odnosa. Sve je to rađeno pod vođstvom gospodina Đukanovića. I to je ja mislim najbolje za sve građane Crne Gore i cijelog regiona. Strašna je stvar ovo što smo vidjeli u protekla dva dana, te izlive mržnje prema Bošnjacima, napade na Bošnjake. Ja koristim priliku da to oštro osudim i da kažem da je to barbarski čin - rekao je Džaferović.

Dodaje da se tako ne ponašaju civilizirani ljudi.

- I kada gubite i kada dobijate, nikada drugog ne napadate, poštujete prava drugog. Mi smo evo u Pljevljima imali priliku da vidimo šta se dešavalo prema Bošnjacima, ali ne samo prema njima, nego i prema političkim neistomišljenicima. Dakle, to nije put kojim se treba ići. Kako će se odvijati stvari u Crnoj Gori, koja će koalicija, koja će vlast činiti vladu, ja u ovom trenutku ne mogu da kažem. Želim samo da kažem da bi bilo dobro da Crna Gora nastavi i vjerujem da će nastaviti evropski i NATO put i put relaksacije međuetničkih odnosa. Što se tiče utjecaja na Bosnu i Hercegovinu, BiH je svoju slobodu skupo platila. Nema tog događaja, niti procesa ni u regionu, ni svijetu koji može utjecati na put Bosne i Hercegovine. Mi idemo odlučno svojim putem - poručio je Džaferović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.