Posjeta Žepču

Džaferović: Poslodavci, radnici i vlast se moraju povezati i zajedno ojačati ekonomiju BiH

Objavljeno: 06.09.2018. u 17:40

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović posjetio je danas u Žepču kompaniju „Tisa komerc“, jednog od lidera na tržištu u proizvodnji i distribuciji vijčane robe, okova i drugog repromaterijala za proizvodnju namještaja

Džaferović je, u pratnji direktora Nagiba Mujkića, obišao nove proizvodne kapacitete ove kompanije namijenjene proizvodnji asortimana plastičnih i metalnih proizvoda te novu upravnu zgradu, koje su, zahvaljujući kreiranom povoljnijem poslovnom ambijentu, napravljene s ciljem povećanja obima proizvodnje i izvoznih kapaciteta „Tisa komerca“.

Direktor „Tisa komerca“ je Džaferovića upoznao sa ambicioznim poslovnim planovima ove kompanije, usmjerenim prije svega ka izvozu proizvoda na tržište Evropske unije, Turske i regiona, ali i snabdijevanju i servisiranju domaćih proizvodnji.

Džaferović je istaknuo zadovoljstvo onim što je imao priliku vidjeti i saznati iz neposrednog razgovora sa upravom i radnicima te je iskazao punu podršku razvoju ove kompanije i realizaciji poslovnih planova u predstojećem periodu.

Džaferović je poručio da će, ukoliko mu glasači daju povjerenje, tokom svog mandata u Predsjedništvu BiH raditi, prije svega, na očuvanju političke stabilnosti, napretku na eurotlantskom putu BiH te otvaranju novih tržišta na koja kompanije poput „Tisa komerca“ mogu plasirati svoje proizvode, što su ključni preduvjeti za razvoj ekonomije u našoj zemlji. Dodatno će, kazao je, u koordinaciji sa drugim nivoima vlasti stimulisati izmjene zakonskih regulativa s ciljem rasterećenja privrednika kroz umanjenje poreza, doprinosa i drugih nameta sa sadašnjih 72 na 40 posto.

- Slogan ove kompanije glasi „Tisa povezuje, pokreće i spaja“. Kao što vaši proizvodi povezuju, spajaju i pokreću, tako se poslodavci, radnici i vlast moraju povezati, spojiti u jednu cjelinu te tako jedinstveni pokrenuti ekonomiju BiH – poručio je Džaferović, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SDA.

Foto: SDA

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije