open-navfaktor-logo
search
Dobrosusjedski odnosi
Džaferović primio predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića
Razgovarano je o unapređenju saradnje u oblastima ekonomije, trgovinske razmjene, infrastrukturnog povezivanja, turizma, nauke i obrazovanja, te regionalne saradnje
21.06.2019. u 16:53
get url
text

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović iskazao je dobrodošlicu predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću, koji u Sarajevu predvodi delegaciju na VI zasjedanju Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PS SEECP).

Sagovornici su naglasili da su bilateralni odnosi BiH i Crne Gore dobri, bez otvorenih pitanja. Iskazana je potreba povećanja bilateralnih kontakata na svim nivoima, kao i poslovnih susreta privrednika.

Razgovarano je o unapređenju saradnje u oblastima ekonomije, trgovinske razmjene, infrastrukturnog povezivanja, turizma, nauke i obrazovanja, te regionalne saradnje.

Obje zemlje potvrdile su prioritetnim u vanjskoj politici održavanje kontinuiteta i produbljivanja dobrosusjedskih odnosa.

Sastanku je u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, prisustvovao savjetnik Boško Tomić, a u ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, savjetnik Branimir Jukić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.