open-navfaktor-logo
search
Balkan i EU
Džaferović primio učesnike sastanka visokog nivoa "Govori istinu moćnima"
Razgovarano je o evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine
10.10.2019. u 18:07
get url
text
Šefik Džaferović, Jadranka Kosor

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas učesnike sastanka visokog nivoa "EU budućnost Zapadnog Balkana – govori istinu moćnima" - predsjednicu Fondacije "Robert F. Kennedy Human Rights" Kerry Kennedy, bivšu premijerku Republike Hrvatske Jadranku Kosor, bivšeg premijera Kraljevine Belgije Yvesa Letermea, predsjednika Fondacije "Društvo zajedničkih vrijednosti" Sarajevo Zlatka Lagumdžiju i generalnog sekretara Međunarodnog centra "Nizami Ganjavi" Rovshana Muradova.

Učesnici sastanka "EU budućnost Zapadnog Balkana – Govori istinu moćnima" informirali su člana Predsjedništva BiH o rezultatima i zaključcima tematskih panela, te su zahvalili Džaferoviću koji je podržao i prisustvovao otvaranju ovoga događaja.

Razgovarano je o evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, a sagovornici su saglasni u tome da je budućnost Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji i unapređenju standarda ljudskih prava za građane Bosne i Hercegovine.

Naglašena je važnost dobrih odnosa i saradnje u regiji zapadnog Balkana, kao i paradigmatski značaj Bosne i Hercegovine kao multietničke i multikulturalne države, u širem regionalnom i međunarodnom kontekstu.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je podržao i ohrabrio inicijativu Fondacije "Robert F. Kennedy" za pokretanje njihovog programa "Govori istinu moćnima" (Speak Truth to Power) i u obrazovnom sistemu u Bosni i Hercegovini u cilju edukacije mladih u oblasti ljudskih prava.

Član Predsjedništva BiH podržao je aktivnosti Društva zajedničkih vrijednosti Sarajevo i Međunarodnog centra "Nizami Ganjavi" na međunarodnoj promociji perspektiva EU i NATO puta Bosne i Hercegovine i Zapadnog Balkana

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.