open-navfaktor-logo
search
Oproštajna posjeta
Džaferović sa Heiderijem: Iran opredijeljen za razvoj svestranih odnosa sa BiH
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran Mahmouda Heidarija.
10.08.2020. u 15:01
get url
text

Džaferović je zahvalio ambasadoru Heidariju na njegovom značajnom doprinosu unapređenju dobrih i prijateljskih bilateralnih odnosa dvije države. Naglašeno je da postoje potreba i realne mogućnosti za daljnji razvoj, prije svega ekonomske saradnje.

Džaferović je rekao da postojeći dobri međudržavni i politički odnosi treba da rezultiraju povećanjem trgovinske razmjene. Ambasador Heidari potvrdio je opredjeljenje Irana za razvoj svestranih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom. Razgovarano je i o borbi protiv COVID-19.

Predsjedavajući Džaferović izrazio je saučešće porodicama žrtava pandemije u Iranu, kao i nadu da će obje države u najskorije vrijeme prevazići trenutno stanje uzrokovano širenjem koronavirusa. Džaferović je ambasadoru Heidariju poželeo sreću i uspjeh na ličnom planu i budućem poslovnom angažmanu, saopćilo je Predsjedništvu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.