open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Džaferović sa komandantom EUFOR-a Trischakom o izazovima koji su pred BiH
Džaferović je pohvalio njihove rezultate postignute u saradnji s Oružanim snagama i civilnim strukturama vlasti u Bosni i Hercegovini
23.07.2019. u 15:01
get url
text

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u nastupnu posjetu komandanta EUFOR-a general-majora Reinharda Trischaka.

Džaferović je u razgovoru s generalom Trischakom istakao značaj misije EUFOR-a na održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Također, dao je punu podršku snagama EUFOR-a u izvršavanju obaveza predviđenih Dejtonskim mirovnim sporazumom. Pohvalio je njihove rezultate postignute u saradnji s Oružanim snagama i civilnim strukturama vlasti u Bosni i Hercegovini.

Naglasio je da integracija Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju, a posebno u NATO, predstavlja garant sigurnosti i ekonomskog napretka zemlje. Na sastanku je razgovarano o krizi izazvanoj ilegalnim migracijama, s posebnim osvrtom na sigurnosne rizike uzrokovane povećanim prilivom migranata na teritoriju Bosne i Hercegovine. Sagovornici su se dotaknuli i drugih izazova koje stoje pred Bosnom i Hercegovinom u narednom periodu.

Na kraju sastanka član Predsjedništva BiH Džaferović zaželio je uspješnu misiju general-majoru Reinhardu Trischaku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.