open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo
Džaferović uputio telegram saučešća u povodu smrti Davida Sassolija: BiH je izgubila dragog prijatelja
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio telegram saučešća u povodu smrti predsjednika Evropskog parlamenta Davida Sassolija.
11.01.2022. u 15:25
get url
text

VEZANI TEKST - Preminuo predsjednik Evropskog parlamenta David Sassoli

Džaferović je uputio telegram predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu i potpredsjedniku Evropskog parlamenta Pedru Silvi Pereiri.

- Dozvolite mi da Vam u povodu smrti poštovanog predsjednika Evropskog parlamenta Davida Sassolija uputim izraze iskrenog saučešća.

Evropski parlament izgubio je uspješnog, pomirljivog, ali odlučnog lidera, a Bosna i Hercegovina dragog prijatelja i snažnog zagovornika proširenja. Svi zajedno u Evropi, izgubili smo predanog borca za demokratiju i toleranciju i strastvenog Evropljanina. Razgovore koje smo imali pamtit ću upravo po njegovom razumijevanju problema s kojima se savremena Evropa suočava, istinskom kosmopolitizmu, toplini i humanizmu.

Moje misli i molitve su s njegovom porodicom i svima koji su ga imali zadovoljstvo poznavati i sarađivati s njim - navodi se u telegramu člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.