open-navfaktor-logo
search
Oproštajna posjeta
Džaferović- Vos: Jačati već dobre bilateralne odnose BiH i Kraljevine Holandije
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije Reinouta Vosa, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 
15.06.2021. u 18:25
get url
text

Istaknuto je da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Holandije jako dobri i prijateljski te da ih treba i dalje razvijati i jačati naročito na planu ekonomske saradnje.

Džaferović je kazao da je Kraljevina Holandija jako važan partner za Bosnu i Hercegovinu naročito kada je riječ o evropskom i NATO putu Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je o presudi Mehanizma za međunarodne krivične sudove Ratku Mladiću za genocid i druge zločine počinjene širom Bosne i Hercegovine te je istaknuto da je za jačanje mira i stabilnosti potrebno suočavanje s činjenicama iz presuda, kao i prestanak necivilizacijske prakse negiranja genocida i glorifikovanja ratnih zločinaca.

Član Predsjedništva BiH Džaferović zahvalio je ambasadoru Vosu na posvećenom angažmanu, zahvaljujući kojem su unaprijeđeni bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Holandije te mu poželio dobro zdravlje i uspjeh u nastavku njegove karijere.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.