open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Džeko bez dlake na jeziku, nekim navijačima ovo se neće svidjeti
Fonseca, čak i kad ne igrate, zna kako dati važnost svima. Dao nam je razumijevanje da ovdje postoji projekt u kojem mi nismo samo prolaznici , rekao je Edin
13.11.2019. u 17:50
get url
text

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko govorio je italijanski list La Stampa pred kvalifikacioni meč za EURO 2020 sa Italijom, koji se u petak od 20.45 sati igra na Bilinom polju.

Dijamant je mnogo više govorio o Romi, nego o predstojećem susretu između BiH i Italije, a bilo je govora i o kapitenskoj traci Vučice. Džeko je priznao da je to velika odgovornost...

- Traku su prije nosili Totti i De Rossi, a njih nije lako naslijediti, ali spreman sam - kazao je kapiten Zmajeva.

Iako je tokom ljeta jednom nogom bio u Interu, Džeko je na kraju odlučio ostati na Olimpicu.

- Dugo je trajao taj prijelazni rok. I ja sam glavom bio posvuda, ali u jednom trenutku sam razgovarao s trenerom Fonsecaom i rekao sam mu da se osjećam kao igrač Rome - rekao je Edin, te dodao kako svaki trener koji se želi uvući u njegovu glavu mora imati osobnost i biti iskren.

- Fonseca, čak i kad ne igrate, zna kako dati važnost svima. Dao nam je razumijevanje da ovdje postoji projekt u kojem mi nismo samo prolaznici - dodao je Edin.

Zahvaljujući reakciji bh. napadača prema navijačima Rome, nakon rasističkog skandiranja protiv Napolija, FS Italije je rimskom klubu izrekao dosta blažu kaznu.

- Najbolje je to što su nakon moje intervencije prestali s tim stvarima. Stvarno ne razumijem navijače. Igrao sam s momcima iz mnogo zemalja, svi smo braća. Ne razumijem šta je na umu onima koji uzvikuju rasističke povike. Neki ljudi moraju ostati kod kuće. Ne trebaju nam na stadionu - poručio je Zmaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.