open-navfaktor-logo
search
Brojke svjedoče
Džeko bez konkurencije u Ligi prvaka, Pjanić iznad prosjeka
Dijamant je u drugom ovosezonskom trijumfu Rome u Ligi prvaka postigao dva gola i uspisao jednu asistenciju
24.10.2018. u 08:20
get url
text
Edin Džeko

Utakmice trećeg kola Lige prvaka odigrane su u utorak navečer. Prva zvijezda večeri u elitnom evropskom klupskom takmičenju bio je kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome Edin Džeko.

Dijamant je u drugom ovosezonskom trijumfu Rome u Ligi prvaka postigao dva gola i uspisao jednu asistenciju, što je bilo dovoljno za pobjedu rimske Vučice rezultatom 3:0 nad moskovskim CSKA.

Džeko je tako na najbolji mogući način obilježio jubilarni 150. nastup u dresu Rome, a za sjajnu partiju portal Sofascore.com nagradio ga je ocjenom 9.3, što je najbolja ocjena među svim fudbalerima koji su nastupili u mečevima trećeg kola u grupama E, F, G i H. Niko od igrača nije bio ni blizu našem Dijamantu, makar prema ocjeni spomenutog portala.

I Miralem Pjanić je bio na nivou. Sofascore je veznjaka Juventusa nagradila sa ocjenom 7.4, što je ocjena iznad prosječne koju su igrači Stare dame dobili za nastup u minimalnoj pobjedi nad Old Traffordu.

Ermin Bičakčić, čiji se Hoffenheim u posljednjim trenucima meča spasio od poraza, najbolje je ocjenjeni odbrambeni fudbaler ekipe iz Sinsheima (6.2), koja je u utorak navečer pred svojom publikom odigrala 3:3 sa Lyonom. No, upravo je odbrana njemačkog bundesligaša, sudeći prema ocjenama, ali i prikazanoj partiji, bila najslabiji dio ekipe Hoffenheima. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.