open-navfaktor-logo
search
Najava emisije
Džeko gost kod Stanića: Dešavalo se da sedam dana nemamo šta da jedemo
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije u ponedjelja (3. april) bit će gost u emisiji (Ne)uspjeh prvaka s Mariom Stanićem.
01.04.2023. u 22:58
get url
text

Priču o Dijamantovom fudbalskom putu možete gledati na Arena Sport 1 od 20 sati.

- Od FK Željezničar, preko čeških Teplica, stigao je do trona najjačih evropskih liga. Osvajač je titule prvaka Bundeslige sa Wolfsburgom i pet trofeja sa Manchester Cityjem, od čega su dvije titule engleske Premier lige.

Kapiten je reprezentacije Bosne i Hercegovine i najuspješniji sportista svoje domovine. Trenutno je igrač milanskog Intera i 37 mu je godina... - ovim riječima najavljeno je Džekino gostovanje kod Stanića.

- Još uvijek su bile barikade na cestama - rekao je, između ostalog, Dijamant o periodu nakon agresije na BiH, a potom govorio o teškim vremenima u periodu dok je bio u Češkoj (potpisao za Teplice, a igrao za FK Usti nad Labem):

- Dešavalo se da zadnjih sedam dana nemamo šta da jedemo!

Govorio je i o dramatičnoj završnici utakmice protiv QPR-a kada je u 92. minuti izjednačio na 2:2, da bi u narednom napadu Aguero postigao gol za pobjedu i titulu.

- Sam gol u zadnjoj minuti da ti donese samo pobjedu je ono nešto. Ali ovo da ti donese titulu je stvarno - istakao je Džeko u najavi emisije, potom pohvalio Željezničar, gdje je ponikao, a Bogu je zahvalio za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Najavu emisije možete pogledati OVDJE

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.