open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Džeko i Roma protiv aktuelnih prvaka, dobar žrijeb za Pjanićev Juve
Bosnu i Hercegovinu ove sezone u Ligi prvaka predstavljat će Edin Džeko (Roma), Miralem Pjanić (Juventus) i Ermin Bičakčić (Hoffenheima) 
30.08.2018. u 19:06
get url
text
Edin Džeko u meču Lige prvaka Roma - Liverpool

Žrijebanje grupa za ovogodišnje izdanje Lige prvaka obavljeno je danas u Monacu, a ovu manifestaciju tradicionalno je ugostio Grimaldi Forum.

Najbolja 32 evropska kluba, podijeljena u četiri jakosna šešira, žrijebana su u osam grupa. Sezona koja je pred nama bit će ukupno 27. otkako najprestižnije evropsko klupsko takmičenje nosi naziv Liga prvaka, a u njoj će učestvovati 13 bivših osvajača elitnog takmičenja.

Bosnu i Hercegovinu ove sezone u Ligi prvaka predstavljat će Edin Džeko (Roma), Miralem Pjanić (Juventus) i Ermin Bičakčić (Hoffenheima).

Voljom žrijeba Roma našeg Edina Džeke igrat će u grupi G zajedno s aktuelnim prvakom Evrope Real Madridom te sa moskovskim CSKA i Viktorijom iz Plzena. Pjanić i njegov Juventus igrat će u grupi H, a rivali će im biti Manchester United, Valencia i Young Boys, dok će Ermin Bičakčić i njegov Hoffenheima u evropskoj eliti debitovat će u grupi F u konkurenciji Manchester Cityja, Shakhtara i Lyona.

Grupa A
Atletico Madrid
Borussia Dortmund
Monaco
Club Brugge

Grupa B
Barcelona
Tottenham
PSV
Inter

Grupa C
PSG
Napoli
Liverpool
Crvena zvezda

Grupa D
Lokomotiv
Porto
Schalke
Galatasaray

Grupa E
Bayern
Benfica
Ajax
AEK

Grupa F
Manchester City
Shakhtar Donetsk
Lyon
Hoffenheim

Grupa G
Real Madrid
Roma
CSKA
Viktoria Plzen

Grupa H
Juventus
Manchester United
Valencia
Young Boys

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.