open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Džeko: Imali smo četiri mrtve šanse, navikao sam na kritike i aplauze, mene to ne dira
- Bilo je bitno da ga neko ugura, kao što sam ga ja ugurao. U prvom poluvremenu smo imali četiri mrtve šanse, gdje smo ranije trebali zabiti. Nismo - rekao je Edin Džeko, strijelac odlučujućeg gola u pobjedi Bosne i Hercegovine protiv Luksemburga rezultatom 1:0 u prijateljskom meču na Bilinom polju.
29.03.2022. u 23:02
get url
text

- Onda mladi igrači izgube samopouzdanje, što je i normalno u tim godinama. Sve smo to na neki način prošli. Nije bila lagana utakmica, nekako smo pobijedili - kaže Džeko.

On konstatuje da je Luksemburg mnogo napredovao u odnosu na prethodne godine.

- Svako ko zna imalo o fudbalu, zna da Luksemburg nije reprezentacija kao što je bila prije nekoliko godina. To se vidjelo danas. Imaju ideju, hoće da igraju. Nekad pobijede nekad izgube.
S psihičke strane nije bilo lagano. Izgubili smo od Gruzije, a nisamo trebali, iako nismo bili na nivou. Nisam vidio nikoga da je napisao da su nam poništili čist gol, jer kad vodiš 1:0 sigurno je drugačije. Šta da se radi, šef treba da analizira utakmice. Kakve god su bile, bile su prijateljske. Treba se napraviti jedna dobra analiza - dodaje kapiten bh. tima.

Dijamant je mamio aplauze s tribina.

- Dosta djece je bilo, hvala im. Navikao sam na kritike, aplauze. Mene to ne dira. Drago ti je kad ti aplaudiraju, kad zvižde naravno nije. Mislim da to više utječe na mlađe igrače koji treba da naprave karijere i njima bi jedan aplauz značio puno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.