open-navfaktor-logo
search
Kapiten poslije poraza
Džeko: Kad gubiš moraš da rizikuješ, a mi smo igrali kao da vodimo
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras od Gruzije u prijateljskoj utakmici odigranoj na Bilinom polju - 0:1. 
25.03.2022. u 22:49
get url
text

Izabranicima selektora Ivayla Peteva ovo je bio četvrti uzastopni poraz, a treći u posljednji tri utakmice na zeničkom stadionu koji je nekada bio neosvojiva tvrđava za protivničke timove (Finska 1:3, Ukrajina 0:2, Gruzija 0:1).

Kapiten Zmajeva Edin Džeko prokometarisao je poraz.

- Iz jedine prave prilike su nam dali gol. Bili smo previše statični, previše pasova sa strane, igrali smo bez ikakvog rizika. Mislim da smo u prvom poluvremenu bili bolji, imali smo dovoljno šansi da zabijemo gol.

Iz prve prilike su nam zabili gol, poslije toga nije bilo to to. Kad se gubi moraš više da rizikuješ, a mi smo izgledali kao da vodimo. Iz svakog poraza može se nešto naučiti. Ne treba ni ovim mladim momcima nakon, dva, tri, četiri poraza govoriti da ne znaju ništa. Treba im dati šansu, znamo da nema kvaliteta kao prije 10 godina - dodao je Džeko.

O narednom prijateljskom susretu protiv Luksemburga.

- Htjeli smo danas pobjediti, nažalost nismo uspjeli. Bit će slična utakmica kao i ova, Luksemburg se ne može lagano pobijediti, nisu ekipa kao što su nekad bili.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.