open-navfaktor-logo
search
Kapiten BiH i Rome
Džeko: Neke od najboljih golova postigao sam lijevom nogom
Pogodak Edina Džeke na gostovanju kod Chelseaja u sezoni Lige prvaka 2017/2018 kasnije je izabran za najbolji gol jednog fudbalera Rome u toj sezoni.
03.05.2020. u 14:59
get url
text

Nekoliko godina kasnije Dijamant je za sjajan volej koji je "uhvatio" na Stamford Bridgeu dobio i priznanje za najbolji pogodak rimskog kluba u protekloj deceniji.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je u međuvremenu zadužio i kapitensku traku kluba sa Olimpica, govorio je o ovom sjajnom golu u razgovoru za zvanični Twitter profilu rimske Vučice.

Iako je dešnjak, Džeko je odlični volej "uhvatio" lijevom nogom.

- Neke od najboljih golova postigao sam lijevom nogom. Koji je najdraži? To nije teško, onaj protiv Chelseaja sigurno. Bilo je teško postići takav pogodak i bio je stvarno spektakularan - kazao je Dijamant.

Rekorder po broju golova u nacionalnom dresu naše zemlje priznao je da je priičan broj puta pogledao snimak gola protiv Chelseaja.

- Pregledao sam ga mnogo, mnogo puta. To je gol koji zaslužuje da se pogleda više puta. Još je i bolje kada je to vaš pogodak. Bio je to gol ispred navijača Rome. Uvijek nas prate, dolaze gdje god da igramo. Postići taj pogodak na strani terena na kojoj su se nalazili navijači Rome čini ga još boljim. Mnogo mi znači, pogotovo zbog činjenice što sam to učinio ispred njih. Svi smo poludjeli nakon gola. Igrači i navijači - naglasio je Džeko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.