open-navfaktor-logo
search
Vučica u Moskvi
Džeko: Odgovoran sam za golove, ako ne pogađam, prvi sam koji je nezadovoljan
Rimljani uoči četvrtog kola zauzimaju prvo mjesto u grup G sa šest bodova
06.11.2018. u 14:50
get url
text

Romu sutra na Luzhniki stadionu u Moksvi čeka važna utakmica protiv CSKA u borbi za osminu finala Lige prvaka.

Svjesni su toga i Rimljani, koji uoči četvrtog kola zauzimaju prvo mjesto u grupi G sa šest bodova, a isto toliko ima i Real Madrid. CSKA je treći sa četiri boda, Plzen posljednji s jednim bodom na kontu.

Roma dobro igra u Ligi prvaka, što nije slučaj u Serie A.

- Teško je objasniti naše različite partije. Dobro smo igrali u skoro svakoj utakmici u Ligi prvaka, za razliku od domaćeg prvenstva. Možda moramo naučiti davati 100 posto u svakoj utakmici, čak i kada igramo protiv nešto slabijih ekipa - rekao je na današnjoj zvaničnoj press konferenciji u Moskvi bh. napadač Edin Džeko.

- Sutra je velika utakmica, to znamo. Igrate 12 mjeseci da se kvalifikujete u Ligu prvaka. Stoga moramo pružiti maksimum jer je cilj i ove sezone ići što dalje - dodao je Dijamant.

Džeko je u tri susreta Lige prvaka ove sezone postigao pet pogodaka.

- Golovi koje sam postigao u Evropi tokom posljednje dvije sezone daju mi samopouzdanje. Ja sam glavna osoba odgovorna za golove i ako ne pogodim, ja sam prvi koji je nezadovoljan i uznemiren - zaključio je Dijamant, uz poruku da mora podesiti nišanske sprave u domaćem prvenstvu jer je promašio previše  šansi.

Duel između CSKA i Rome igra se sutra od 18.55 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.