open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Džeko ponovo nominovan za najboljeg igrača kola
Konkurenti za prestižno priznanje kapitenu Zmajeva su mu dvojica nekadašnjih saigrača, Mohamed Salah (Liverpool) i David Silva (Manchester City)
25.10.2018. u 10:56
get url
text

Sa dva gola i asistencijom Edin Džeko bio je prvo ime Rome u pobjedi 3:0 nad moskovskim CSKA u meču 3. kola Lige prvaka.

Odličan nastup protiv Armejaca Dijamantu je donio nominaciju za najboljeg igrača 3. kola grupne gaze elitnog UEFA-inog takmičenja, u kojem je prema portalu Sofascore.com bio najbolje ocjenjeni igrač (9.3).

Konkurenti za prestižno priznanje kapitenu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine su mu dvojica nekadašnjih saigrača, Mohamed Salah (Liverpool) i David Silva (Manchester City).

Egipćanin je u pobjedi Liverpoola nad Crvenom zvezdom postigao dva gola, dok je iskusni španski veznjak bio strijelac jednog pogotka u gostujućem trijumfu Građana protiv Shakhtara.

Posljednji Džekin konkurent je sjajni fudbaler BVB-a Achraf Hakimi. Marokanac je bio fantastičan u visokoj pobjedi Milionera nad Atletico Madridom, a zabilježio je čak tri asistencije.

Na kraju vrijedi reći da je za Dijamanta ovo druga nominacija za najboljeg igrača kola u ovoj sezoni Lige prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.