open-navfaktor-logo
search
Serie A
Džeko presudio Sampdoriji, Gojak ušao i napravio dar-mar
Kapiten Rome Edin Džeko donio je Vučici prvu pobjedu u 2021. godini, a ukupno devetu u Serie A ove sezone.
03.01.2021. u 16:57
get url
text

Rimljani su na Olimpicu teškom mukom pobijedili Sampdoriju 1:0. Dijamant je sedmim ovosezonskim pogotkom presudio gostima u 73. minuti. Džeko je pogodio nakon odličnog centaršua Karsdorpa sa desne strane. U Rimu tokom cijelog meča pada jaka kiša, teren je natopljen vodom, što itekako otežava uvjete za igru.

Za Edina Džeku ovo je bila i jubilarna 200. utakmica od prve minute u dresu Vučice. Zamijenjen je u 87. minuti.

Sampdorija mu je redovna mušterija i ovo mu je šesti gol u 11. duelu sa timom iz Genove. Gol koji je odlučio meč možete vidjeti OVDJE.

Amer Gojak igrao je od 70. minute u gostujućoj pobjedi nad Parmom rezultatom 3:0. On je svoju minutažu odlično iskoristio. Asistirao je kod drugog gola svog tima, a bio strijelac trećeg u sudijskoj nadoknadi. Reprezentativcu BiH ovo je prvjenac u Serie A. Golove sa meča pogledajte OVDJE.

U ostalim susretima Atalanta je razbila Sassuolo 5:1, a Napoli je rezultatom 4:1 trijumfovao protiv Cagliarija na Sardiniji.

Minimalnu gostujuću pobjedu uknjižila je Verona kod Spezije (0:1).

Bodove su podijelili Genova i Lazio (1:1), kao i Fiorentina i Bologna (0:0).

Na tabeli je vodeći Inter sa 36 bodova. Dva boda manje i utakmicu manje ima Milan, dok je Roma na trećoj poziciji sa 30 bodova na kontu. Slijede Napoli sa 28, Sassuolo sa 26, Atalanta sa 25 i Juve sa 24 boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.