Novi ugovor

Džeko preuzima Tottijevu ulogu u Romi?

Objavljeno: 12.09.2018. u 20:18

Edin Džeko će prema napisima medija u Italiji produžiti ugovor s Romom

Roma i Džeko blizu dogovora

Dijamant je ove sedmice naporavio ogroman uspjeh. Kako u fudbalu, tako i u privatnom životu. Sinoć je na Bilinom polju pogotkom srušio Austriju, a nekoliko dana ranije diplomirao sportski menadžment na Univerzitetu u Sarajevu, što je možda i poruka da se u budućnosti vidi u ulozi direktora nekog kluba.

Džeko govori bosanski, češki, italijanski, njemački i engleski jezik, što mu je olakšavajuća okolnost da uđe u upravljačke strukture.

Calciomercato javlja da su Džeko i Roma blizu dogovora oko novog ugovora, koji bi bh. napadača zadržao u Rimu do 35. rođendana.

U Romi su spremni ponuditi Dijamantu da nakon toga usko sarađuje s Tottijem i Monchijem u upravljanju klubom, navodi Calciomercato i dodaje da je i Fudbalski savez BiH zainteresovan da poslije okončanja igračke karijere ustupi Džeki neku od funkcija.

Calciomercato podsjeća da se Džeko i njegova porodica odlično osjećaju u Rimu, što je, smatra ovaj mediji, prednost Vučice.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije