open-navfaktor-logo
search
Veliki intervju
Džeko priznao da nije sretan, otkrio i najljepši trenutak od dolaska u Rim
Prvi od 86 golova u dresu Rome Edin Džeko je postigao upravo protiv Stare dame, tima s kojim se Roma susreće u nedjelju
09.05.2019. u 15:41
get url
text

Fudbalere Rome u nedjelju očekuje veliki derbi u kojem će na Olimpicu ugostiti Juventus. Duel protiv novog-starog prvaka Italije izuzetno je važan za Vučicu, naravno ukoliko želi do posljednjeg kola Serie A ostati u utrci za mjesto u Ligi prvaka.

Roma se trenutno nalazi na šesto mjestu sa 59 bodova. Toliko ima i petoplasirani Milan, dok Alatanta na četvrtoj poziciji ima 62, a trećeplasirani Inter 63 boda.

Velike nade Roma polaže u svog najboljeg napadača Edina Džeku, kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. U najavi duela s reprezentativnim kolegom Miralemom Pjanićem, Dijamant je dao veliki intervju koji je izašao u programu za utakmicu Rome - Juventus.

Prvi od 86 golova u dresu Rome Džeko je postigao upravo protiv Stare dame.

- To su neopisive emocije. Bio je to moj prvi pogodak, teško je to opisati. Bilo je mnogo izmješanih emocija. Za mene je to gol koji nikada neću zaboraviti - kazao je Džeko, ali i dodao kako je pogodak koji su primili u posljednjem susretu protiv Genoe mnogo toga zakomplikovao.

Otkako je odbranio titulu prvaka Italije, Juventus je upisao dva remija.

- To je uvijek važna i velika utakmica. Ronaldo želi osvojiti titulu najboljeg strijelca. U italijanskom prvenstvu vam niko ništa neće pokloniti. Bez obzira na sve mi do kraja moramo osvojiti devet bodova i onda vidjeti šta će se desiti - naglasio je Dijamant, koji ne smatra da će prednost Rome biti ta što će joj biti poznati ishodi utakmica timova s kojima se bore za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Kapiten Zmajeva je priznao da nije sretan svojim učinkom ove sezone.

- Nisam sretan. Moralo je biti mnogo bolje kako za mene, tako i za ekipu. Nažalost, prošlost se ne može promijeniti. Moramo dati maksimum kako bismo izborili plasman u Ligu prvaka, ali znamo da neće biti lako jer smo tokom sezone ispustili mnogo bodova - rekao je Edin.

Sa 86 golova Džeko je osmi strijelac u historiji Rome.

- Istina je, ali nisam ništa osvojio. Malo je to čudno kada ispisuješ historiju, a ne osvajaš ništa. Mislim da smo u protekle četiri godine trebali biti bolji i osvojiti nešto. Ove sezone smo trebali napraviti mnogo više u Kupu Italije jer je Juventus bio prejak u prvenstvu. Nismo uspjeli u tome i ja sam prvi koji je razočaran - objasnio je Zmaj.

Na kraju intervjua Džeko je ponovio da je izuzetno vezan za Rim i da će tako biti i nakon što završi svoju karijeru. Na kraju razgovora otkrio je i svoj najljepši trenutak od dolaska u prijestolnicu Italije.

- To je definitivno utakmica protiv Barcelone. Ne mogu reći da je to nešto drugo, ta noć je bila nešto prelijepo - kazao je najbolji bh. napadač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.