open-navfaktor-logo
search
Govorio za UEFA.com
Džeko: Znamo šta nas očekuje, ne treba nam dodatna motivacija, nadam se trećoj sreći
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine govorio je za oficijelnu stranicu krovne kuće Evropskog fudbala (UEFA).
18.02.2020. u 16:56
get url
text

On je istakao da bi pored odlaska na Svjetsko prvenstvo, plasman na EURO bio kruna njegove igračke karijere u dresu A tima. Džeko je govorio i o predstojećim utakmicama baraža, očekivanjima, željama...

- Liga nacija je bila prije kvalifikacija i bila je mnogo uspješnija. Dobri nastupi u Ligi nacija su nam dali još jednu priliku da odemo na EURO kroz baraž. Nadam se da ćemo šansu uspjeti da iskoristimo - rekao je Edin Džeko.

Poslije kraha u kvalifikacijama za EURO, došlo je do promjene na klupi bh. nacionalnog tima. Roberta Prosinečkog je zamijenio Dušan Bajević.

- Dobili smo selektora koji ima dosta iskustva i mnogo toga iza sebe. Može nam donijeti dosta toga pozitivnog. Ja vjerujem da prije svega svi mi igrači znamo šta nas očekuje u martovskim utakmicama. Mislim da ne treba dodatna motivacija za sve nas. Sigurno da selektor priprema sve za, nadamo se, dvije utakmice. Moramo biti spremni. Bajević je već krenuo sa upoznavanjem igrača i očekujemo da svi budu spremni, što je najbitnije - kazao je kapiten Zmajeva.

On naglašava da igračima bh. tima u martu neće faliti motiva.

- Ne znam za bolju motivaciju od Evropskog prvenstva. Nikada nismo bili na EURO-u i vjerujem da će svako dati sve od sebe pa ćemo vidjeti šta će se desiti - govori Dijamant i nada se kako će baraž ovoga puta donijeti sreću Zmajevima.

- Nadam se da će treća sreća biti na našoj strani. Prva dva puta nismo imali sreće sa protivnicima. Portugal je velesila.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Ligi nacija dva puta nadigrala Sjevernu Irsku, ali utakmica baraža će biti nešto sasvim drugačije.

- Nema lagane utakmice. Dueli sa Sjevernom Irskom u Ligi nacija nisu bili lagani. Pogotovo u Sjevernoj Irskoj, gdje smo dosta teško došli do pobjede, ali bili smo kompaktni svi zajedno i dali maksimum. Jedino tako, uz maksimum svojih mogućnosti možemo doći do cilja.

Džeko će kao kapiten i najbolji strijelac u historiji bh. tima biti velika uzdanica Dušana Bajevića na Bilinom polju.

- Od nas napadača se uvijek očekuju golovi. U svojoj karijeri sam navikao na pritisak. Nadam se da ću odigrati najbolje što mogu i pomoći reprezentacij da ispuni ciljeve, a to je Evropsko prvenstvo - rekao je, između ostalog, golgeter Zmajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.