open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Džoker s klupe donio sedmu pobjedu Slobodi, GOŠK ostavio Želju na trećem mjestu
Za Livančića, koji je sam izbio pred domaćeg golama, a potom se i odlično snašao, ovo je bio prvi prvenstveni pogodak u ovoj sezoni
25.11.2018. u 14:49
get url
text

Radnika u Bijeljini u 18. kolu Premijer lige BiH. Sedmom ovosezonskom pobjedom izabranici Zlatana Nalića kod svojih navijača iskupili su se za domaći poraz od Širokog Brijega na Tušnju pred odlazak na reprezentativnu pauzu.

Sedmu pobjedu Tuzlacima u ovoj sezoni donio je rezervista Toni Livančić koji je u 74. minuti izbio sam pred domaćeg golmana i rutinski ga matirao. Bio je to prvi prvenstveni pogodak nekadašnjeg fudbalera Viteza i Čelika u ovoj sezoni, a Slobodin tek 11.

Vodeći gol gostiju kao da je ubrzao utakmicu, pa je period susreta nakon vodstva gostiju bio mnogo sadržajni od preostalog dijela meča. Prilika je bilo kako pred golom gostiju, tako i pred golom domaćih. Uprkos velikom pritisku Radnika u samom finišu utakmice rezultat se nije mijenjao.

U drugom susretu 18. kola, koji je također počeo od 13 sati, Široki Brijeg i GOŠK su u hercegovačkom derbiju podijelili bodove.

Tim iz donjeg dijela tabele prvi je stigao do vodstva. Nekadašnji napadač Željezničara Mirsad Ramić pogodio je za prednost gostiju u 74. minuti, da bi samo sedam minuta kasnije Dražen Bagarić izjednačio na 1:1, što se ispostavilo kao konačan rezultat. GOŠK je tako ekipu Željezničara današnjim remijem ostavio na trećoj poziciji premijerligaške tabele.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.