open-navfaktor-logo
search
Najbolji bh. teniser
Džumhur: Đoković ima veliku želju da dođe u Sarajevo, to će se desiti prije ili kasnije
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur zbog posljednjih dešavanja na Adria Tour, i nekoliko zaraženih igrača zaraženih koronavirus, među kojima je i organizator Novak Đoković, testirao se na COVID-19.
24.06.2020. u 12:23
get url
text

Srećom po rođenog Sarajliju njegov test je bio negativan.

- Svi smo saznali vijest da je Novak Đoković pozitivan na koronavirus i ovom prilikom mu želim brz oporavak. Mogu samo ponoviti njegove riječi kako je sve radio čista srca i željom da pomogne svim teniserima. Znam koliko se Nole bori za sve tenisere ovoga svijeta i što se jedna lijepa priča završava na ovakav način - kazao je Damir Džumhur.

Novonastala situacija primorala je organizatore da otkažu Adria Tour, zbog čeka je otkazan i egzibicioni meč između Džumhura i Đokovića, koji je bio planiran za 5. juli u Sarajevu.

- Svjestan sam da će ovo utjecati na meč između mene i Novaka koji je bio planiran za 5. juli i koji se neće dogoditi. To ne znači da Nole u budućnosti neće posjetiti moj grad, znam da ima veliku želju da dođe u Sarajevu. Vjerujte mi to će se desiti prije ili kasnije. Najbitnije je da Novak prvo ozdravi i sve prođe u najboljem redu, a vremena za tenis će biti. Također želim brz oporavak svim ostalim koji su zaraženi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.