open-navfaktor-logo
search
Challenger u Perugiji
Džumhur poražen od 322. tenisera sa ATP liste
Pobjednika je odlučio deseti gem u kojem je Brazilac iskoristio drugu meč loptu za konačnih 2:1
10.07.2019. u 21:08
get url
text

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je od 322. igrača na ATP listi. Brazilac Guilherme Clezar je u duelu 2. kola Challenger turnira u italijanskoj Perugiji s 2:1 savladao Sarajliju, koji je u posljednje vrijeme totalno van forme.

Clezar je poslije 51 minut igre prvi set riješio u svoju korist. Brazilac je na startu meča odmah napravio break, da bi Džumhur uzvratio u četvrtom gemu, kada je protivniku oduzeo servis za izjednačenje na 2:2. Ipak, već u narednoj igri Clezar je napravio novi break, a tu prednost održao je do kraja.

U devetom gemu Brazila je imao prvu set loptu koju nije uspio iskoristiti, ali jeste prvu u narednom gemu.

I na početku drugog seta Clezar je odmah napravio break u prvom gemu, a i ovaj put je Džumhur rezultat poravnao na 2:2 breakom u četvrtom gemu, baš kao i u prvom setu. Pobjednika u drugom setu odlučio je osmi gem u kojem je bh. teniser napravio novi break za 5:3, a potom ga i ovjerio u narednoj igri nakon što je spasio dvije break lopte.

U odlujučujućem setu oba tenisera držala su svoj servis, a pobjednika je odlučio deseti gem u kojem je Brazilac iskoristio drugu meč loptu za konačnih 2:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.