Džumhur preokretom do četvrtfinala ATP turnira u Moskvi

Objavljeno: 18.10.17 u 17:41

Damir Džumhur je nakon preokreta u 2. kolu ATP turnira u Moskvi s 2:1 u setovima savladao Yukija Bhambrija.

Indijski teniser koji zauzima 146. poziciju na ATP raking-listi prvi set je nakon 44 minute igre riješio u svoju korist rezultatom 6:4.

U četvrtom gemu indijski teniser uspio iskoristiti drugu break-loptu i tako poveo s 3:1. Džumhur je u devetom gemu, baš kao njegov rival u drugom, materijalizovao drugu break-loptu i smanjio na 5:4. Ipak, već u narednom gemu Bhambri je napravio rebreak i poveo s 1:0 u setovima.

Oba tenisera su u drugom setu držala svoj servis i tako sve do 11. gema kada je Damir napravio odlučujući break za 6:5. Već u narednom gemu Džumi je potvrdio break i rezultat u setovima izjednačio na 1:1. Zanimljivo da Džumhur u devetom gemu nije uspio iskoristiti tri break prilike.

Treći set najbolji bh. teniser otvorio je loše. Indijac je poveo s 3:0, ali potom je uslijedila mnogo bolja igra Džumhura koji je osvojio tri uzastopna breaka i izjednačio na 3:3 u odlučujućem setu. Bolja igra Sarajliji je donijela break u devetom gemu za vodstvo od 5:4, a potom je na svoj servis stigao do pobjede i plasman u četvrtfinale.