open-navfaktor-logo
search
ATP turnir u Parizu
Džumhur preskočio Tsitsipasa za potencijalni duel sa Đokovićem
Džumhur, koji od jučer zauzima 52. mjesto na ATP ranking-listi, po dva puta sa 6:3 bio je bolji od tenisera koji je trenutno 16. na svijetu
30.10.2018. u 16:24
get url
text

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u osminu finala ATP turnira u Parizu nakon što je s 2:0 u setovima savladao grčkog tenisera Stefanosa Tsitsipasa.

Džumhur, koji od jučer zauzima 52. mjesto na ATP ranking-listi, po dva puta sa 6:3 bio je bolji od tenisera koji je trenutno 16. na svijetu.

Do vodstva od 1:0 u setovima naš teniser je stifao poslije 35 minuta igre. U petom gemu prvog seta Džumhur je uspio iskoristiti prvu set-loptu i poveseti s 1:0.

Naredna break-lopta, koju je Džumhur imao u devetom gemu ujedno je bila i set lopta, koju je rođeni Sarajlija uspješno iskoristio.

Drugi set, za razliku od prvog trajao je nešto duže. Ipak, poslije 37 minuta igre Džumhur je osigurao plasman u osminu finala.

U drugom setu viđeno je čak pet breakova, ali srećom po bh. tenisera on je bio taj koji je svom protivniku oduzeo jedan servis više, što je bilo dovoljno da ponovi rezultat iz prvog seta (6:3).

U narednom kolu Džumhur će igrati protiv boljeg iz meča Sousa - Đoković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.