open-navfaktor-logo
search
Povreda ramena
Džumhurov nastup u Njemačkoj zavisi od ljekara, izazovi Antalyja i Wimbledon
Džumhur se tokom nastupa u dublu na Roland Garrosu povrijedio, a prve informacije govorile su kako ga očekuje pauza do dva mjeseca
15.06.2019. u 14:54
get url
text

Damir Džumhur, naš najbolji teniser, u kratkoj je posjeti Sarajevu, a već sutra putuje u Njemačku, te će ukoliko mu to doktori dopuste, zaigrati na ATP turniru iz Serije 500 u Halleu.

Podsjetimo, Džumhur se tokom nastupa u dublu na Roland Garrosu povrijedio, a prve informacije govorile su kako ga očekuje pauza do dva mjeseca, a najcrnje prognoze su predviđale i pauzu do kraja sezone.

Međutim, oporavak teče izuzetno dobro i ukoliko dobije dopuštenje, zaigrat će najprije u Halleu, a onda će pokušati odbraniti bodove i naslov pobjednika turnira u Antalyji, nakon čega slijedi nastup na Wimbledonu.

- Sa svojim timom doktora zaista sam odradio dobar posao. Prognoze su bile zaista crne i predviđala se pauza od četiri do šest sedmica. Međutim, svi su iznenađeni brzinom oporavka i već sedam dana treniram, čuvajući i štedeći lijevu ruku. Koliko će to biti dovoljno da pružim dobre igre, ne znam, ali želim pokušati nastupiti na narednim turnirima, počev od Hallea, gdje ću sa ATP doktorima obaviti konsultacije i vidjeti šta mi oni preporučuju. Ukoliko dobijem njihovo odobrenje, zaigrat ću na tom turniru, kako bi što spremniji dočekao Antalyju, gdje branim 250 bodova iz prošle sezone. Svi znate da sam osvojio taj turnir i ukoliko ne uspijem odbraniti sve bodove, vjerovatno ću doživjeti pad na ATP listi. Potom slijedi Wimbledon, koji je jako važan za mene, a do kraja sezone, ukoliko me zdravlje posluži, planiram odigrati i nekoliko turnira iz Čelendžer serije kako bih sakupio bodove i povratio samopouzdanje - kazao je Džumhur na konferenciji za medije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.