open-navfaktor-logo
search
Bolji od Milana
Edin Džeko sa Interom u finalu Lige evropskih prvaka!
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, igrat će finale Lige evropskih prvaka!
16.05.2023. u 22:51
get url
text

Dijamant je sa Interom čekirao kartu za Istanbul, nakon što je polufinalu bio bolji od gradskog rivala Milana.

Prvi meč, prošle srijede, završen je trijumfom Nerazzurra rezultatom 2:0, a veliku prednost Džeko i društvo odbranili su večeras na istom stadionu, kada su nominalno bili domaćini. Slavili su sa 1:0, a sa ukupnih 3:0 prošli su u veliko finale. 

Na otvaranju meča nakon velike greške sudije Turpina, u idelnoj prilici našao se Brahim Diaz, ali je Onana sjajnom intervencijom spasio Inter. I u 38. minuti prijetio je Milan preko Leaa, koji je promiješao odbranu, ali mu je nedostajalo preciznosti u završnici. Njegov pokušaj iskosa sa lijeve strane prošao je malo pored desne stative.

Minut kasnije do gola je mogao i naš Edin Džeko. Nakon ubačaja iz slobodnjaka Dijamant je bio najviši u skoku, ali je Mike Maignan panterskom intervencijom spasio gol Milana.

Džeko je igru napustio u 66. minuti, a Inter je poveo osam minuta kasnije. Lukaku je uposlio Lautara Martineza, argentinski napadač izbjegao je ofsajd zamku i savladao Maignana. To je očito slomilo Milan koji nije imao odgovor da se do kraja meča vrati "u život".

Krunić je za Milan odigrao cijeli meč i u 81. minuti dobio je žuti karton.  

Finale se igra 10. juna u Istanbulu, a Džeko i društvo igrat će protiv boljeg iz drugog polufinala između Manchester Cityja i Reala (prvi meč 1:1). 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.