open-navfaktor-logo
search
Zmaj briljira
Edin Višća, junak istanbulskog Bašakšehira: Nećemo se ovdje zaustaviti
Edin Višća je junak Bašakšehira. Istanbulski klub plasirao se u osminu finala Evropske lige, nakon što je sinoć poslije produžeteka eliminisao lisabonski Sporting.
28.02.2020. u 10:57
get url
text

Portugalci su u prvom meču slavili sa 3:1, a sinoć su se igrai produžeci nakon kojih je Bašakšehir slavio sa 4:1. Višća je od pet golova protiv Sportinga postigao tri i s pravom ponio epitet junaka turskog tima.

- Ovo je odličan rezultat i za Bašakšehir, ali i Tursku. Kontrolisali smo loptu tokom svih 120 minuta igra. Izgledali smo kao veliki tim. Ovo je moj dom. Ovdje sam devet godina. Želim da ispišem historiju ovdje. Kako u domaćoj ligi, tako i u Evropi. Svi u klubu smo zaslužni za ovaj rezultat - rekao je Višća nakon utakmice, dodavši:

- Uzeo sam loptu kod penala i vjerovao da ću pogoditi. Bio sam smiren i postigao gol. Nećemo se ovdje zaustaviti - zaključio je Višća.

Višća je u ovoj sezoni u svim takmičenjima odigrao 35 utakmica i ima sjajnu statistiku - 13 golova i 11 asistencija. Treba li reći da je najzaslužniji što je Istanbul Bašakšehir na liderskoj poziciji šampionata Turske.


2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.