Bosanska Gradiška

Eksplozija iza ugostiteljskog objekta, nije bilo povrijeđenih

Objavljeno: 13.12.2019. u 14:52

Policijski službenici obavili uviđaj u prisustvu inspektora za prodivdiverzionu zaštitu

Policijskoj staniciBosanska Gradiška jutros je prijavljeno da je u tom mjestu došlo do eksplozije u ugostiteljskom objektu privatnog vlasništva, javlja Anadolija.

 - Po ovlaštenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, policijski službenici Policijske uprave Bosanska  Gradiška u prisustvu inspektora za prodivdiverzionu zaštitu i pirotehniku Kriminalističko tehničkog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, izvršili su uviđaj, kojom prilikom je utvrđeno da je aktivirana eksplozivna naprava iza ugostiteljskog objekta, te da je na objektu nastupila materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo - navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

U toku je preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji u cilju identifikacije izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela "izazivanje opšte opasnosti".

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije