Novi detalji

Ekstremna hrvatska desnica protiv Čovića: Samo izdajice hrvatskog naroda mogu slaviti tzv. "dan RS-a"

Objavljeno: 11.01.2019. u 10:46

Bujica raspolaže informacijama koje smo dobili od pouzdanog izvora u HDZ-u, da Del Vechio uopće nije otišao u Banja Luku na svoju ruku, već je imao odobrenje Ureda predsjednice i pojedinaca u Ministarstvu vanjskih poslova

Bujanec sa Tomphsonom u TV studiju

Urednik i voditelj Bujice, TV emisije koja se emituje na jednoj od hrvatskih televizija, Velimir Bujanec, poznat po svojim izrazito desničarskim stavovima, uključio se u raspravo o odlasku Dragana Čovića, čelnika HDZ-a BiH i Ivana Del Vechia, ambasadora RH u BiH, na proslavu neustavnog "dana RS-a". 

Bujanec je cijenjen među hrvatskim nacionalistima, među tamošnjom boračkom populacijom, ali i kod dijela političara. On je na svom Facebook profilu napisao: 

-Samo izdajice hrvatskoga naroda mogu slaviti tzv. Dan Republike Srpske. Odlazak notornog Dragana Čovića u Banja Luku 09. januara nije nas nimalo iznenadio. On odavno nije hrvatski političar i ne zastupa interese hrvatskog naroda, nego svoje osobne i srpske... To svi znamo. Ali strašna je odluka hrvatskog ambasadora u Sarajevu Ivana Del Vechia da ode u Banja Luku. Svojim prisustvom na obilježavanju krvavog datuma kojeg su izmislili Radovan Karadžić i Momčilo Krajišnik, ambasador Del Vechio u ime hrvatske države dao je legitimitet onima koji su iz Bosanske Posavine, Prijedora i Banja Luke te ostalih hrvatskih krajeva na području današnje tzv. Republike Srpske, protjerali više od 200.000 Hrvata. Konkretno – od 220.000 naših ljudi danas tamo ne živi niti 10.000 , svi ostali Hrvati su protjerani ili pobijeni...
 
Da stvar bude morbidnija, Dodikova sobarica, tzv. predsjednica tzv. RS-a Željka Cvijanović povodom dana genocidne tvorevine, odlikovala je ratnog zločinaca Slavka Lisicu. Svi su se odmah s pravom raspisali o njegovim zločinima u Šibeniku i okolici, no, ako pročitate đeneralovu knjigu 'Komandant bez potrebe' vidjet ćete monstruozno priznanje: Lisica se u knjizi otvoreno pohvalio granatiranjem Slavonskog Broda, u kojem je poginulo 28-ero hrvatske djece! Za taj zločin nikada nitko nije odgovarao, zahvaljujući – hrvatskom pravosuđu. Također, isti taj Lisica kojeg su Dodikovci odlikovali 'Karađorđevom zvezdom’ zapovijedao je akcijom JNA i tzv. Vojske Republike Srpske na Kupresu, u aprilu 1992. godine. 30. partizanska divizija 5. korpusa JNA i 9. oklopna bojna 9. korupusa pod zapovjedništvom Lisice na Kupresu su pobile 160 pirpadnika HOS-a, Hrvatske vojske i HVO-a. Lisica je direktno naredio akciju u kojoj je ubijen i sin hrvatskog generala Blage Zadre - Robert Zadro, u kojoj je teško ranjen zapovjednik hrvatskih snaga general Željko Glasnović i u kojoj su srpski zločinci Glasnovićevom teško ranjenom bratu blizancu Davoru - odrezali uho! A Dragan Čović i Ivan Del Vechio takvim neprijateljima sada daju legitimitet. Odvratno!
 
Ivan Del Vechio je u diplomaciju otišao kao kadar SDP-a iz Požege. Volio ga je Josipović, a Kolinda ga nikada nije htjela smijeniti. Danas njegova nedjela pokriva kontroverzni Mate Granić, koji je i danas kod Plenkovića lobirao da ga ne smijeni, iako ga je pozvao na konsultacije u Zagreb. Bujica raspolaže informacijama koje smo dobili od pouzdanog izvora u HDZ-u, da Del Vechio uopće nije otišao u Banja Luku na svoju ruku, već je imao odobrenje Ureda predsjednice i pojedinaca u Ministarstvu vanjskih poslova! Kolinda Grabar-Kitarović i inače je sklona Draganu Čoviću, a u zadnje vrijeme vodi politiku popuštanja prema sve agresivnijim Srbima – pa kroz tu prizmu možemo sagledati suludi postupak veleposlanika u Sarajevu.
 
Odlaskom u Banja Luku Dragan Čović još je jednom pljunuo u lice svim poštenim Hrvatima, a naročito žrtvama velikosrpske agresije u Bosni i Hercegovini. Zategnuti odnosi sa Sarajevom, u ovom slučaju nisu mu baš nikakvo opravdanje. Potpuno je jasno da je on od jučer i službeno glavni čuvar zapadnih granica tzv. Velike Srbije. Što se pak tiče Del Vechia, bit će zanimljivo vidjeti je li zaista imao upute službenog Zagreba da ode u Banja Luku i da se zajedno sa Vulinom i Brnabićkom, uz himnu zloglasnih Crvenih beretki 'Hriste Bože', pokloni Miloradu Dodiku i patrijarhu Irineju. Ako ih je imao, kao što kaže naš pouzdani izvor, onda će neko za to ipak morati politički odgovarati.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije