open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Eldar Jusufović novi generalni direktor FK Sloboda
Na današnjoj konferenciji za medije FK Sloboda predstavio je novog generalnog direktora kluba.
11.08.2022. u 12:42
get url
text

Riječ je o Eldaru Jusufoviću, diplomiranom ekonomisti iz Tuzle. Dugogodišnji je radnik u privatnom sektoru prodaje i marketinga i navijač Slobode, a protekih više od godinu dana radio je na poboljšanju marketinga u našem klubu.

- Poznajem situaciju u klubu, dosta pozitivnih stvari se dogodilo u posljednje vrijeme oko kluba. Mislim da imamo dosta mogućnosti i slijedi nam dosta mukotrpnog rada u narednom periodu. Zahtijevat ću da se poštuje klub, da se radi i da svi zajedno imamo jedan cilj, a to je uspješna i stabilna Sloboda - rekao je Jusufović.

Eldar je u svom obraćanju istakao i planove  i ciljeve koje želi ispuniti u narednom periodu.

-U svom budućem planu rada za period 2022-2025. godina sadržani su ciljevi koji podrazumijevaju intenzivan rad na organizacijskom jačanju i stabilnosti kluba, brendiranju FK Sloboda Tuzla kao prepoznatljivog simbola sportskog identiteta Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona, unaprijeđenje fan shopa i komunikacije sa članovima, navijačima i simpatizerima kluba. Moja želja i jedan od zadataka je i organizacija međunarodnog memorijalnog turnira Mustafa Hukić, gdje ćemo okupiti klubove iz regije i oživjeti sjećanje na legendarnog fudbalera Slobode i velikana bh. fudbala, rahmetli Mustafu Hukića.

S obzirom na dugoročne tendencije kluba da omladinski pogon bude generator budućih selekcija, posebnu pažnju imperativno ću usmjeriti na jačanje svih selekcija omladinskog pogona, njihovu promociju i osnaživanje. Finansijska stabilnost kao važan faktor funkcionisanja kluba je imperativ kao i formiranje stabilne sredine za investitore i sponzore, a koja se može postići samo predanim i transparentnim radom. Posebno mi je važno uspostavljanje sistema podrške FK Sloboda Tuzla od strane šire društvene zajednice. FK Sloboda mora biti stabilan klub jer mi, Slobodaši, to zaslužujemo - istakao je novi generalni direktor FK Sloboda.

U susret 5. kolu Premijer lige BiH u kojem Sloboda na Gradskom stadionu u Banovićima dočekuje banjalučki Borac, pozvao je sve navijače i simpatizere  da u što većem broju dođu i podrže crveno-crne u pohodu na nove bodove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.