navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Poznat po baladama

Eldin Huseinbegović: Nastupi povodom bajrama i ramazana su nešto najljepše za dušu i srce

Eldin Huseinbegović publici je poznat po prelijepim baladama. Njegove pjesme koje piše za sebe, ali i kolege, rijetke ostavljaju ravnodušnim.

Objavljeno: 07.07.2022. u 10:00
get url
text
Eldin Huseinbegović

Eldin je na nedavno održanoj "Godišnjoj dodjeli nagrada AMUS-a" zasluženo dobio nagradu "Kemal Monteno".

- To je sigurno jedna od najznačajnijih i najdražih nagrada u mojoj karijeri. Zaista mi je čast primiti je jer je to nagrada koju dodjeljuje esnaf, odnosno struka. Hvala ljudima koji su prepoznali moj trud i rad svih ovih godina. Velika je to odgovornost jer treba biti dostojan imena nagrade i velikana Kemala Montena. Nadam se da ću i dalje u svom radu držati jedan kvalitet i da ću opravdati povjerenje koje su mi prijatelji ukazali kroz ovu nagradu.

Koliko Vama kao autoru znači AMUS?

- AMUS autorima puno znači. U vrijeme kada je sve stalo i koronavirus sve zaustavio, AMUS je bio uz autore i jedna je od rijetkih svijetlih tačaka. Nadam se da ću svojim djelima doprinijeti da AMUS bude još jači.

U petak ćete nastupiti na manifestaciji "U susret bajramu" u Sarajevu. Koliko Vam znače nastupi na ovakvim događajima?

- Nastupi na ovakvim manifestacijama su moja oaza i moje sklonište. Nastupi povodom bajrama i ramazana su nešto najljepše za dušu i srce. Dođem da odmorim dušu i ponudim je ljudima. Drago mi je da sam i ove godine učesnik u jednom ovakvom programu.

Kada Vaša vjerna publika može očekivati nove pjesme?

- Zgusnut je raspored. Radim puno za kolege i tek kada dođe red, onda sebi uradim nešto. Ne kažu džaba da je kod majstora kuća najgora.

Nedavno ste proslavili 44. rođendan. Šta se poželjeli kada ste ugasili svjećice?

- Nakupilo se lijepih godina. Jedna lijepa cifra. Imam sve potrebno za normalan život i na tome sam zahvalan. Nemam nekih specijalnih želja, osim zdravlja, sloge i ljubavi u porodici. Da jedni drugima budemo olakšanje, a ne tegoba.