open-navfaktor-logo
search
Sarajevo me zovu
Eldin Huseinbegović: Pogodili smo pravu sarajevsku žicu, ovo će biti himna generacije
Čast je mi bila da interpretiram jednu od, to se već sad može reći, najljepših pjesama o Sarajevu koje smo do sada čuli, kaže poznati bh. pjevač Eldin Huseinbegović govoreći o novom projektu Grada Sarajeva.  
03.04.2020. u 11:41
get url
text

Huseinbegović je potvrdio da je prihvatio ponudu da otpjeva tekst Dine Muharemovića. Pjesma, kako otkriva, nosi ime "Sarajevo me zovu".

- Odmah sam osjetio da tu ima ono nešto, neka duša, neka posebnost Sarajeva. O našem gradu je napisano mnogo pjesama, napisano je mnogo toga, ali ovo je, čini mi se jedna nova vrijednost za ovu i generacije koje dolaze. Jer svako od nas se želi na neki način odužiti gradu koji nam je dao toliko – kaže Huseinbegović.

Pjveač specifičnih i snažnih vokalnih sposobnosti zajedno sa cijelim timom iznio je pjesmu koja je poklon Grada Sarajeva građanima povodom dva značajna datuma - 5. aprila Dana obilježavanja opsade Sarajeva od 1992.-1995. i 6. aprila Dana Grada Sarajeva!

Kako ističe, pjesma će večeras biti premijerno objavljena.

- Sjajno je bilo sarađivati sa cijelim timom, iako su uvjeti vanredni i nije bilo lahko snimiti pjesmu niti spot. Ali ovo ima veliki značaj, tu posebnu ulogu ima gradonačelnik Abdulah Skaka koji pokazuje da osjeća pravo bilo Sarajeva i Sarajlija. Tu se stvaraju nove vrijednosti – ističe Huseibegović.

Prema njegovim riječima, produkcijski pjesma je na najvišim standardima. On je uvjeren da će postati jedna od himni ove generacije Sarajeva.

- Sa nestrpljenjem očekujemo reakcije publike. Znamo koliko su Sarajlije da tako kažem osjetljive na svoj grad, ali vjerujem da smo posebno u ovom trenutku pogodili žicu - dodaje Huseinbegović.

Autor teksta je Dino Muharemović, muzike Adnan Zilić, a u projektu su učestvovali brojni drugi muzičari među kojima i Mahir Sarihodžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.