open-navfaktor-logo
search
Donio odluku
Eldin Jelešković otkrio zašto je napustio FK Sarajevo
Presudio je obim obaveza na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja na kojem sam i prodekan za nastavu, kaže uspješni kondicioni trener
06.07.2019. u 18:18
get url
text
Eldin Jelešković

Eldin Jelešković, vanredni profesor Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i jedan od najboljih kondicionih trenera u BiH, nije više dio stručnog štaba FK Sarajevo.

On je dugi niz godina radio u bh. nogometu kao kondicioni trener, višestruki je šampion i osvajač Kupa Bosne i Hercegovine s Željezničarom, Zrinjskim, i Sarajevom, a za Faktor je obrazložio odluku koja je mnoge izenenadila.

- Presudio je obim obaveza na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja na kojem sam i prodekan za nastavu i to me je privremeno udaljilo od terena. Imam dosta obaveza i u Centru za edukaciju trenera NS/FS BiH. Hoću da radim posao kako treba i da bih nastavio sa uspjesima potrebna je maksimalna posvećenost. Osjetio sam da se ne mogu maksimalno posvetiti zahtevima u Sarajevu i donio sam tu odluku. Bit ću na tribinama Koševa u utorak i bodriti igrače koje sam trenirao protiv Celtica. Dio sam Centra za edukacija i nogometnoj reprezntaciji BiH stojim na raspolaganju. Po potrebi ću pomagati indivudulano igračima ili stručnom štabu – kaže Eldin Jelešković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.