Donio odluku

Eldin Jelešković otkrio zašto je napustio FK Sarajevo

Objavljeno: 06.07.2019. u 18:18 Autor: D. Z.

Presudio je obim obaveza na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja na kojem sam i prodekan za nastavu, kaže uspješni kondicioni trener

Eldin Jelešković, vanredni profesor Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i jedan od najboljih kondicionih trenera u BiH, nije više dio stručnog štaba FK Sarajevo.

On je dugi niz godina radio u bh. nogometu kao kondicioni trener, višestruki je šampion i osvajač Kupa Bosne i Hercegovine s Željezničarom, Zrinjskim, i Sarajevom, a za Faktor je obrazložio odluku koja je mnoge izenenadila.

- Presudio je obim obaveza na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja na kojem sam i prodekan za nastavu i to me je privremeno udaljilo od terena. Imam dosta obaveza i u Centru za edukaciju trenera NS/FS BiH. Hoću da radim posao kako treba i da bih nastavio sa uspjesima potrebna je maksimalna posvećenost. Osjetio sam da se ne mogu maksimalno posvetiti zahtevima u Sarajevu i donio sam tu odluku. Bit ću na tribinama Koševa u utorak i bodriti igrače koje sam trenirao protiv Celtica. Dio sam Centra za edukacija i nogometnoj reprezntaciji BiH stojim na raspolaganju. Po potrebi ću pomagati indivudulano igračima ili stručnom štabu – kaže Eldin Jelešković.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije