Elektronske zdravstvene kartice u KS: Osiguranici odlučuju kako će ih preuzeti

Objavljeno: 17.07.17 u 12:03 Autor: S. Ka.

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo počeo je isporuku elektronskih zdravstvenih legitimacija osiguranicima kojima su ranije podijeljene kartice za koje je naknadno utvrđeno da imaju grešku u izgledu grba KS.

Veliki broj osiguranika ne živi na prijavljenoj adresi
Veliki broj osiguranika ne živi na prijavljenoj adresi

Radi se o oko 20.000 legitimacije koje je dobavljač naknadno odštampao i dostavio Zavodu.
Osiguranicima će nove kartice biti uručene bez naknade.

- Trenutno uposlenici u poslovnicama Zavoda na području KS telefonom kontaktiraju osiguranike kako bi s njima dogovorili na koji način žele da im se dostave legitimacije, poštom ili da ih lično preuzmu. Vrijeme je godišnjih odmora, pa ljudi nisu u svojim domovima, a utvrđeno je i da značajan broj njih ne živi na prijavljenoj adresi. Zato im pružamo mogućnost da sami odluče na koji način će preuzeti nove zdravstvene kartice – rečeno nam je u Zavodu.

VEZANI TEKST - Elektronske zdravstvene knjižice do kraja juna: Otkriveno ko je napravio grešku

Za ostale osiguranike, koji još nisu dobili elektronske, i dalje važe papirne zdravstvene knjižice koje se ovjeravaju u poslovnicama ZZO KS.

Podsjećamo, ZZOKS podijelio je osiguranicima u februaru određeni broj novih kartica, ali je utvrđeno da je došlo do greške u izgledu grba KS, odnosno zamjene mjesta njegovih boja, zbog čega je obustavljena podjela.

Zavod je nakon toga saopćio da ni ZZOKS ni osiguranici neće imati nikakve dodatne troškove za korigovane kartice, te da će svim osiguranicima koji su preuzeli elektronske zdravstvene kartice biti napravljene nove, koje će biti dostavljene na kućnu adresu.