open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Elmir Pilav riješio sve dileme: Ne postoji mogućnost da bude proglašen prvak BiH
Pandemija koronavirusa prekinula je sva sportska takmičenja širom svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini. Kada će se takmičenja nastaviti i kako će sve skupa izgledati još nije poznato.
18.04.2020. u 21:10
get url
text

Premijerligaši su prije nekoliko dana sa čelnicima N/FSBiH održali video sastanak, o čemu je za Hercegovina.info govorio i Elmir Pilav, direktor Sektora za sport.

- Plan je da se sve odigra do kraja kako je i predviđeno. Takav je stav UEFA-e i Fudbalskog saveza BiH, no sve ovisi o razvoju ove situacije. Mi smo s klubovima BHT Premijer lige imali video sastanak. Za sada čekamo što će UEFA reći. Zdravlje je na prvom mjestu. Ukoliko mogućnosti budu dozvoljavale, mi ćemo nastojati da se Premijer liga završi - kaže Pilav za hercegovina.info.

U kojem sistemu?

- To još ne znamo. Hoće li se ostati u ovom sistemu ili će doći do eventualne modikacije sistema takmičenja, to nam ostaje za vidjeti. Postoji opcija da se nastavi u ovom sistemu takmičenja, da se modiciraju propozicije. Hoće li se u doigravanju smanjiti broj utakmica ili neki drugi način ovisno o razvijanju situacije - istakao je Pilav.

Bilo je nagađanja i oko prekida prvenstva i proglašenja prvaka?

- Ta opcija u ovom trenutku ne postoji. UEFA insistira da se takmičenja završe. No, niko od nas ne može predvidjeti kako će se ova situacija razvijati - zaključio je Pilav.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.