Elvir Bajrić: Proljetni hit je ležerna frizura toplih smeđih tonova

objavljeno: 13.03.2018. u 22:23

Opuštena i ležerna kosa srednje dužine, ofarbana u tople smeđe tonove, apsolutni je proljetni hit kada je riječ o frizurama. Otkrio nam je to poznati sarajevski frizer Elvir Bajrić, dodajući će violet tonovi plave i sive ostati aktuelni i u predstojećim toplijim mjesecima. 

- Ove sezone aktuelni su i tzv. tripcolori - agresivne boje pramenova, kao što su ljubičasta, narandžasta, zelena i žuta. Samo jedan takav pramen na glavi "podići će" cjelokupan styling. Međutim, damama bih savjetovao da na takve promjene odlaze kod provjerenih frizera sa iskustvom koji rade sa kvalitetnim bojama. Takav "trendi izlet na glavi" preporučio bih i poslovnim ženama, jer ako se dobro uradi, uvijek se može vješto prikriti tokom radnog dana, a uvečer ćete imati odličnu podlogu za atraktivnu frizuru - kaže Bajrić.

Tokom zimskih mjeseci kosa je bila izložena ekstremnim vremenskim uvjetima, poput niskih temperatura i zagađenog zraka, od čega je postala beživotna, bez sjaja i izgubila na volumenu. Stoga, ako to još niste uradili, krajnje je vrijeme da odete kod svog frizera koji će ukloniti oštećene vrhove, osvježiti kosu bojom i preporučiti prelive koji će dlaki vratiti živost.

- Savjetovao bih boje bez amonijaka koji će kosu učiniti zdravijom i sjajnijom, a spriječiti nastanak alergija i drugih nuspojava. Preliv, koji će prema tipu kose i problemu koji žena ima, odrediti frizer, dovoljno je koristiti jednom mjesečno između farbanja. Nisam pobornik tzv. "kućne njege", koja podrazumijeva pakunge na bazi jaja i nekih drugih namirnica. Naravno, itekako je važno šta unosimo u organizam. Zato bih preporučio da na proljetnom jelovniku bude što više svježeg voća i povrća, ribe i maslinovog ulja i orašastih plodova, koji će doprinijeti da kosa izgleda zdravije i sjajnije - istakao je Bajrić.