Talentovani muzičari

Ema Burnazović i Irnes Divjan: Kvalitet uvijek ispliva, samo je pitanje vremena

Objavljeno: 05.01.2019. u 11:40 Autor: D. Z.

Ema i Irnes muzikom se bave od najmlađeg doba, a zahvaljujući njoj su se i upoznali u školi gitare "Pink Panter"

Mladi muzički duo iz Sarajeva Ema Burnazović i Irnes Divjan, iako široj javnosti još uvijek nedovoljno poznati, veliku pažnju privukli su prvim singlom "Zaviri u mene" koji je objavljen prije nešto manje od mjesec, ali uprkos novini predviđaju mu veliki uspjeh.

Ema i Irnes muzikom se bave od najmlađe dobi, a zahvaljujući njoj su se i upoznali u školi gitare "Pink Panter".

Nakon nekoliko godina druženja došli su na ideju da oforme sastav "Ema&Irnes". Sada žive svoj muzički san, sviraju, pjevaju, nastupaju i trude se da izbore prepoznatljivost i steknu povjerenje publike u pretrpanom i konfuznom muzičkom svijetu u našoj zemlji.

- Na početku smo svirali obrade stranih, ali i domaćih rock hitova kojima smo se predstavljali na festivalima i drugim nastupima. Smatramo da su pojavljivanja na takvim događajima veoma bitna za mlade muzičare, jer je to jedini dobar način da steknu iskustvo i prikažu ljudima ono što rade. Kroz naše probe i svirke preferiramo žive instrumente, najviše gitaru. Radeći i vježbajući osjetili smo se spremni, pa smo se odlučili na stvaranje autorskih pjesama. Odlično funkcionišemo i međusobno se nadopunjujemo u radu - govore Burnazović i Divjan.

Sve što snimaju i sviraju rade sami u njihovom studiju. Smatraju da za stvaranje kvalitetne muzike nije potrebna najskuplja i najbolja oprema, već dobra volja i strpljenje, zahvaljujući kojima nastaje dobra muzika.

- Baviti se muzikom na kvalitetan način danas ne znači nužno i dobar profit. Ali, bitno je ne odustati, jer kvalitet uvijek ispliva, samo je pitanje vremena. Kada smo objavili naš prvjenac "Zaviri u mene" primijetili smo da su ljudi oduševljeni pozitivnošću pjesme. Dokaz da smo na pravom putu su komentari i riječi podrške koji dolaze sa svih strana. Drago nam je da je tako, jer smo mišljenja da je u svakodnevnom životu potrebno više pozitivnih vibracija - ističe ovaj perspektivni muzički duo.

Pjesma "Zaviri u mene" ljubavnog je karaktera. Inspiracija im je bila širenje pozitivne energije i ljubavi među ljudima, što je blisko svakom čovjeku.

- Pokušali smo spojiti jedan lagani tekst sa nama prihvatljivom muzikom za koju mislimo da će naći put do srca mnogih ljudi. Vremenski se na toj pjesmi nismo mnogo zadržali, s obzirom na to da smo muziku i tekst radili zajedno. Naravno, uz nas su naši veliki prijatelji Edis Halimanović i Almir Kenović zbog kojih je spot na visokom nivou. U budućnosti planiramo praviti još mnogo pjesama, jer je muzika kao dio naše svakodnevnice postala jedna neraskidiva veza između nas dvoje. Pjesma predstavlja početak rada na našem prvom albumu na kojem svakodnevno radimo, a koji će biti predstavljen u narednom periodu - konstatuju Ema i Irnes.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije