open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Emir Hadžić za Faktor: Sarajevo ima kvalitet, Zrinjski je zasluženo prvi, u fudbalu je sve moguće
Emir Hadžić, nekadašnji najbolji strijelac Premijer lige BiH u fudbalu, za Faktor je komentarisao utakmice 14. kola bh. elite.
25.10.2021. u 20:31
get url
text

Hadžić je do drugog dijela prošle sezone obavljao funkciju koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo i jedan od najzaslužnijih za posljednje uspjehe Bordo kluba. Trenutno odmara od fudbala, ali prati Premijer ligu BiH.

- Zrinjski je igrama do sada prikazao da je zasluženo na vrhu tabele. Izgubili su samo jednu utakmicu, na gostovanju kod Radnika, ali više nesretno, nego što su podbacili. I u Bijeljini su imali pregršt prilika.

Dosta dugo drže kontinuitet, ali daleko od toga da je sve gotovo i da se već mogu proglasiti prvacima. U fudbalu je sve moguće. Vidjeli smo prošle sezone kako se može dostići i prestići veliki zaostatak.

Uz Mostarce za titulu će se boriti i Truzla City, Sarajevo i Borac. Sarajevo ima kvalitet, ali očito da još ekipa nije uhvatila ritam. Svakako, bit će zanimljivo do kraja sezone - kazao je Hadžić o kandidatima za šampionsku titulu.

Zrinjski - Sarajevo 1:0

- Prije utakmice u Mostaru vjerovao sam da Sarajevo protiv Zrinjskog može ostvariti dobar rezultat. Ne sjećam se kada smo zadnji put izgubili Pod Bijelim brijegom, a iskren da budem očekivao sam pobjedu.

S obzirom na to da je ovog vikenda klub slavio 75. rođendan, vjerovao sam da će na krilima euforije stići do trijumfa kojim bi se uključili u borbu za vrh tabele. Mogla je ovo biti velika prekretnica... Međutim, po prikazanoj igri, Zrinjski je zaslužio puni plijen.

Nemanja Bilbija je još jednom potvrdio da svojim iskustvom i kvalitetom vlada Premijer ligom. Uz Wagnera, definitivno je jedan od najboljih igrača naše elite svih vremena. Lijepo ga je gledati.

Tuzla City - Borac 1:1

- Bio je to još jedan derbi istih protivnika u samo nekoliko dana, a na neki način oba tima su izbila bodove, jer imaju ambicije da se bori za titulu. Tuzla City je za nijansu bila bliže pobjedi.

Mada, nedjeljni meč je bio dosta skroman, vidjelo se da je bilo mnogo naboja, mnogo tenzija, što je i normalno, jer je ulog bio veliki. Podjela bodova u oba meča (prvi igrali u srijedu u Banjoj Luci) je najrealnija, mada, opet kažem, Tuzlaci su na Tušnju bili bliži pobjedi.

Leotar - Sloboda 1:1

- Sloboda je jako kvalitetno odradila dosadašnji dio sezone. Najveće zasluge pripadaju igračima i treneru Mladenu Žižoviću. Niko nije očekivao da će biti u vrhu tabele, ali su zasluženo na tom mjestu.

Leotar je čvrsta i nezgodna ekipa. Skupili su se, praktično, pet do 12, ali su ovo do sada kvalitetno odradili. Sloboda je gotovo cijeli meč odigrala sa igrače manje i stoga ovaj bod dobija na značaju.

Posušje - Željezničar 2:0

- Željezničar je u prošlom kolu na Grbavicisavladao Tuzla City, ali je poražen na gostovanju. Očigledno je da im fali širine i kvaliteta. Na domaćem terenu, nošeni atmosferom sa tribina i uz voljni momenat ostvaruju dobre rezultate, pobjeđuju, ali to im nedostaje na gostovanjima.

Tako su savladali Tuzla City, koja je po imenima kvalitetniji tim od Posušja, ali su se potrošili i fizički i emotivno, pa su u nedjelju izgubili na Mokrom Docu.
Mora se priznati da je pobjeda Posušja zaslužena, a njihova pozicija na tabeli nije realna slika njihove kvalitete. Respektabilna su ekipe, doveli su Milanovića, Ramovića, MIletića... i mogu svakome napraviti probleme, posebno na domaćem terenu.

Rudar - Velež 2:2

- Velež još nije uspio tempirati formu. Daleko se od prošlosezonske forme, a "glavni krivac" je Evropa, što je sasvim normalno. Nisu navikli igrati evropsko i domaće takmičenje i platili su ceh zbog toga. Međutim, imaju kvalitetnu ekipu i pitanje je vremena kada će se vratiti u ritam iz prošle sezone.

Rudar je, kao i Leotar, jako čvrsta ekipa, a posebno su nezgodni kod kuće. Stoga, mislim da je remi najrealniji ishod.

Radnik - Široki Brijeg 1:2

- Radnik je očigledno od starta sezone u najvećoj krizi. S druge strane Široki Brijeg ima dobar rad u omladinskim kategorijama i uvijek imaju dobru i konkurentnu ekipu.

Bez obzira na to koliko igrača napusti klub u prijelaznom roku, uvijek dođu novi koji su isto tako dobri. Potvrđuju to i sada u ovoj sezoni. Stoga, pobjeda u Bijeljini nije nikakvo iznenađenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.