open-navfaktor-logo
search
Nova nada Rođenih
Enid Bujak briljira u dresu Veleža i sanja dres reprezentacije BiH
Enid Bujak, mladi fudbaler koji je rođen u Salzburgu, pruža odlične partije za pionirsku ekipu mostarskog Veleža.
11.10.2021. u 20:20
get url
text

Bujak je ovog ljeta iz sarajevskog Novog Grada prešao u redove Rođenih, potom je imao problema sa povredom, a sada se ponovo vratio onome što najbolje zna - postizanju golova.

Protiv Želje i Borca je ulazio s klupe, dok je protiv Tuzla Cityja, Posušja i Zrinjskog bio starter. U trijumfu protiv tima sa Mokrog Doca bio je dvostruki strijelac, a proteklog vikenda u visokoj pobjedi protiv Rudar Prijedora uz Omara Rahimića (četverostruki strijelac) bio je najzaslužniji za ovaj trijumf. Bujak je postigao dva gola i upisao je dvije asistencije.

Tako je još jednom najavio da je pred njim svijetla budućnost.

- U Veležu su me jako dobro prihvatili kako treneri tako i saigrači. Imao sam povredu pa nisam mogao proći komplet pripreme i propustio sam početak sezone. Zadnjih pet utakmica sam igrao i uspio sam upisati četiri gola i četiri asistencije. Svaki dan mi je sve bolje i lakše se snalazim. Naravno to mi olakšavaju saigrači i treneri - kazao je Bujak, dodavši:

- Želio sam da igram na njvišem nivou za moj uzrast. U Novom Gradu to nije bilo moguće, imao sam probu u Veležu te zadovoljio. Motiv mi je biti profesionalni fudbaler jer to najviše volim raditi, a životni san mi je reprezentacija.

Bujak je rođen 2007. godine, prve treninge obavio je sa 3,5 godine u Školi fudbala Bubamara, čiji je bio član dok se nije ugasila. Potom je prešao u Betaclub, gdje je bio od ljeta 2014. do januara 2016. godine. Narednu godinu igrao je za FK Sarajevo, a sezonu i po poslije nastupao je za sarajevski Atletiko.

U Novi Grad je stigao na ljeto 2018, gdje se afirmisao, a njegove kvalitete prepoznali su Rođeni koji su ga angažovali ovog ljeta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.