open-navfaktor-logo
search
Legenda Veleža
Enver Marić: Mostarski derbi u nedjelju će odlučiti jedna lopta
 Euforija je opasna, dođe neko i klepi te po glavi. Iz grešaka se mora učiti, istakao je Marić
26.07.2019. u 14:55
get url
text

Uvijek sam optimista. Čitav život sam optimista. Treba respektovati svakoga i nikoga se ne bojati. Mostarski derbi u nedjelju će zavisiti od momenta, odlučit će jedna lopta, rekao je Enver Marić (71), proslavljeni golman Veleža i nekadašnji trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Lako je reći ovo što pričam, ali nije lako učiniti na terenu. Ipak, treba vjerovati u dobru igru Veleža, da se mogu osvojiti bodovi u nedjelju protiv Zrinjskog, zašto ne - istakao je Marić u intervjuu za Velež TV, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naglasio je da se nada da će za Rođene povratnička sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine biti puno uspješnija nego utakmica prvog kola kada su prošlog vikenda na svom stadionu poraženi od Mladosti Doboj Kakanj, rezultatom 1:3.

- Niko nije računao da će se izgubiti. Međutim, to je fudbal. Učiniš sve, imaš šanse, stvaraš prilike, ali ne daš go kada treba i izgubiš. Svaka utakmica je mogućnost. Treba vjerovati u sebe i bit će bolje. Nadam se da će biti i malo sreće, da će sreća biti na strani Veleža što nije bio slučaj u prvoj utakmici ove sezone - kazao je Marić.

Poručio je da euforija koja vlada među igračima i navijačima mostarskog Veleža, nakon povratka u društvo najboljih, stabilizacije kluba po svakom pitanju i izgradnje stadiona Rođeni, opasna.

- Euforija je opasna, dođe neko i klepi te po glavi. Iz grešaka se mora učiti - govorio je Marić, dodavši:

- Klub je stabilizovan. Pogledajte stadion. On je garancija da je dobro i da će biti još bolje u Veležu. Ostaje samo da se bodovi osvajaju. Orijentacija ne treba biti opstanak u Premijer ligi BiH već težiti ka plasmanu u vrhu tabele. Igrači moraju iskazati veću volju, želju i treba pozitivnije razmišljati.

Smatra da Premijer liga BiH nije loša i ne treba biti kritičan.

O vlastitom zdravstvenom stanju Marić je rekao "da je dobro, ali da je bilo i boljih dana".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.