open-navfaktor-logo
search
Pretreseno pet lokacija
Epilog akcije "Film": Dvoje uhapšenih, zaplijenjen skank, novac i telefoni
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije "Film" pretresli pet lokacija u Cazinu i Velikoj Kladuši i uhapsili dvije osobe, potvrđeno je iz te policijske agencije.
13.12.2021. u 15:33
get url
text

Prilikom pretresa je pronađeno i privremeno oduzeto oko 900 grama opojne droge marihuana, određena količina novca i oružja i mobilni telefoni.

VEZANI TEKST - Akcija "Film" u USK: Na meti tri osobe, krijumčarili skank u Hrvatsku i u opticaj puštali lažni novac

- Slobode su lišena dva lica koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih. Oni će u zakonskom roku biti predati na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine - navode iz SIPA-e.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopćeno da su pod istragom tri osobe, a na teret im se stavlja da su kao organizovana kriminalna grupa, vršili nezakonitu nabavku, skladištenje, skrivanje i dalje međunarodno krijunčarenje prema Hrvatskoj i zemljama EU, veće količine opojne droge marihuana – skank.

Također, osumnjičeni se terete da su na području Cazina, Velike Kladuše i drugih mjesta, nezakonito stavljali u promet veće količine krivotvorenog novca, koji se koristi kao filmski rekvizit, čime su sebi pribavljali nezakonitu imovinsku korist i nanosili štetu drugim osobama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.