open-navfaktor-logo
search
MUP-a KS i SPS
Epilog akcije u Sarajevu: S ulice sklonjena 132 migranta, trojici mjera protjerivanja
Provođenje ovih mjera i radnji ima za cilj sprečavanje i sankcionisanje svih oblika nezakonitog ponašanja migranata, kažu u MUP-u
11.07.2019. u 14:44
get url
text

Tokom zajedničke akcije MUP-a Kantona Sarajevo i Službe za poslove sa strancima BiH koja je provedena sinoć na području Kantona Sarajevo, pronađena su 132 migranta, od kojih je 110 pronađeno na području autobuske i željezničke stanice u Sarajevu, a 22 na autobuskom terminalu Ilidža. Od navedenog broja 129 migranata je smješteno u prihvatni centar u Ušivku. Tri migranta koja su sklona remećenju javnog reda i mira i vršenju nasilja, stavljena su pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, te im je izrečena mjera protjerivanja s ciljem njihovog udaljenja iz Bosne i Hercegovine.

Kazao je ovo danas novinarima u Sarajevu v. d. komesar MUP-a KS Milorad Bašić, koji je naveo da su policajci MUP-a KS i inspektori Službe za poslove sa strancima (SPS) postupali po ranije sačinjenom planu koji su sačinili direktor SPS-a i komesar MUP-a KS.

Kako je istaknuto, zajedničko provođenje mjera i radnji ima za cilj sprečavanje i sankcionisanje svih oblika nezakonitog ponašanja migranata, boravka na otvorenom i na javnom prostoru kao i u improvizovanim smještajnim kapacitetima koji nisu predviđeni za tu namjenu, naročito u urbanom području grada Sarajeva, što može uticati na narušavanje sigurnosnog stanja u Sarajevu i stvaranje rizika od zaraznih bolesti.

{$galerijaFotografija}

Policija i migranti, Željeznička stanica 10.07.2019.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.