open-navfaktor-logo
search
Velika šteta
Epilog požara u Sarajevu: Gorjela tri poslovna prostora i dva stana, petero povrijeđenih
Pet osoba zatražilo je ljekarsku pomoć, a na zgradi je pričinjena značajna materijalna šteta. Gorjela su tri poslovna prostora i dva stana, a uzrok požara će se znati nakon današnjeg uviđaja
08.07.2019. u 09:20
get url
text
get url
text

Uviđaj u stambeno-poslovnoj zgradi u Gradačačkoj ulici u sarajevskom naselju Čengić Vila bit će obavljen danas, nakon čega će se znati tačan uzrok požara koji je u objektu izbio jučer oko 15 sati. 

Prema prvim informacijama, vatra je izbila u prostorijama jedne firme, te se dalje proširila na još dva poslovna objekta i dva stana. Tom prilikom pričinjena je značajna materijalna šteta. 

Kako su nam kazali u MUP-u Kantona Sarajevo, jučer je pet osoba zatražilo ljekarsku pomoć, od kojih su četiri prevezene na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a jednoj je pomoć pružena na mjestu događaja. Svi su lakše povrijeđeni, a uglavnom su imali problema sa disanjem usljed udisanja i gutanja dima. 

Građani koji stanuju u blizini zgrade jučer su pričali kako su se čule manje eksplozije i detonacije. Pretpostavlja se da je do toga došlo zbog lakova u spreju koji su se nalazili u jednom od poslovnih prostora, koji su zbog visoke temperature eksplodirali.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo jučer su, kako su nam potvrdili i sami mještani, stigli u rekordnom vremenu. Dvadesetak minuta nakon dojave vatra je već bila ugašena, ali su vatrogasci morali dežurati na mjestu događaja i gasiti nove manje požare koji su naknadno izbijali, kao i dim koji je povremeno izbijao na zgarištu.

- O svemu je obaviješten tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva. Formira se ekipa i uskoro će započeti obavljanje uviđaja, zajedno sa vještakom protivpožarne struke - kazali su nam iz policije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.